Bemærk, at § 9 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 9, om det har en betydning.
- Side 621 -
De nærmere betingelser for at ifalde bodsansvar fremgår ikke af bestemmelsen i § 12, stk. 1, der blot anfører, at der skal være tale om sager, der er omfattet af arbejdsretslovens § 9, stk. 1, nr. 1 og 2. Gennem denne henvis-
- Side 625 -
...for at indbringe sager om overenskomstbrud på lønmodtagerside for Arbejdsretten, af det er begået af en »lønmodtagerorganisation eller af medlemmer af en sådan i fællesskab«, jf. herved arbejdsretslovens § 9, stk. 3. Heraf følger forudsætningsvis, at det tillige er en betingelse for at idømme enkeltlønmodtagere bod, at de har optrådt i fællesskab.
- Side 628 -
...overenskomststridig. Genoptager medarbejderne arbejdet ved arbejdstids begyndelse næste dag, er de bodsfrie i medfør af § 12, stk. 2, men de vil blive pålagt normal bod for den fulde arbejdsnedlæggelse, hvis de ikke genoptager arbejdet. Der kan dog i særlige tilfælde pålægges bod, selv om arbejdet genoptages efter fællesmødepålæg, jf. nærmere herom i afsnit 4.
- Side 632 -
...margen ved håndteringen af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, men der må ikke på nogen måde kunne herske tvivl hos de strejkende om, at organisationen ønsker konflikten bragt til ophør med det samme, jf. f.eks. AT 1983/37 (9803). I denne dom udtalte Arbejdsretten følgende generelle retningslinjer om organisationens pligter efter § 2, stk. 4:
- Side 635 -
Arbejdsretslovens § 9, stk. 2, om afholdelse af fællesmøde gælder alene for løbende arbejdsstandsninger. Det følger imidlertid altovervejende af de kollektive overenskomster selv, at en overenskomstpart har pligt til at deltage i et indkaldt fællesmøde, jf. f.eks. § 10 i DA’s og LO’s hovedaftale.