Bøger, som nævner Erhvervsvirksomhedsloven § 7

- Side 728 -

...direkte anvendelse på virksomheder, der ikke er organiseret i som kapitalselskab, jf. lovens § 1, stk. 2, 1. led, men i det omfang loven blot udtaler nogle almindelige, i forvejen gældende retsgrundsætninger – og dette er tilfældet med bl.a. prokurareglerne – gælder der således tilsvarende i de tilfælde, hvor prokuristen virker for et aktieselskab.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...regulering af både den interne bemyndigelse og den eksterne legitimation. Hvis der gøres en indskrænkning i den interne bemyndigelse gennem en instruks til prokuristen om, at han ikke på egen hånd må træffe bestemte typer af driftsmæssige beslutninger, gør dette ikke noget indgreb i den ydre legitimation i retsforholdet mellem selskab og medkontrahent.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 729 -

...bestemmer, om hver enkelt prokurist kan tegne per prokura (p.p.) på egen hånd, eller om fx to prokurister skal tegne sammen (eller om prokuristen skal tegne sammen med én, der har selskabsretlig tegningsbeføjelse). Vedtægterne kan indeholde forskrifter herom, men i mangel af sådanne træffer bestyrelsen afgørelsen om, hvilken slags prokura der skal gives.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...bemærkningerne foran, men at der ikke kan være begrænsninger i forhold til selskabets medkontrahenter. I forhold til disse er den legitimation, som prokuristen udstyres med i kraft af prokuraen, bestemt af, hvad der i henhold til sædvane til enhver tid må anses for omfattet af udtrykket »alle forhold, der hører til driften« i et selskab af den pågældende type.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...tidsmæssig begrænsning heller ikke mulig, men prokuraen kan naturligvis konkret tilbagekaldes, jf. lov om visse erhvervsdrivende virksomheder § 7, stk. 5, 1. led, og når tilbagekaldelsen er kommet frem til tredjemand, kan denne derefter ikke længere støtte ret på kontrahering med den tidligere prokurist. Der er gennem disse forskrifter skabt en rets-

Læs på Jurabibliotek