Kapitel 8 1 Videregivelse af oplysninger, gensidig bistand, gennemførelsesretsakter, digital kommunikation m.v.
De forpligtelser, der er fastsat i denne lov eller i regler udstedt i medfør af loven, omfatter ikke meddelelse af oplysninger, hvis videregivelse ville stride mod væsentlige interesser af hensyn til den nationale sikkerhed, den offentlige sikkerhed eller rigets forsvar.
Stk. 2 Oplysninger, der modtages eller hidrører fra myndigheder i andre EU-medlemsstater, behandles som fortrolige, såfremt den afgivende myndighed betragter oplysningerne som fortrolige i henhold til EU-regler eller nationale regler.
Styrelsen for Samfundssikkerhed kan hos væsentlige og vigtige teleudbydere indsamle oplysninger med henblik på at videregive disse til Europa-Kommissionen, Den Europæiske Unions Agentur for Cybersikkerhed eller nationale tilsynsmyndigheder i andre EU-medlemsstater, i det omfang det er nødvendigt for, at disse kan opfylde deres opgaver i forhold til traktatmæssige forpligtelser eller forpligtelser i henhold til den gældende EU-ret.
Stk. 2 Styrelsen for Samfundssikkerhed orienterer de væsentlige og vigtige teleudbydere, som der er indsamlet oplysninger fra efter stk. 1, forud for videregivelse af oplysningerne til Europa-Kommissionen, Den Europæiske Unions Agentur for Cybersikkerhed eller nationale tilsynsmyndigheder i andre EU-medlemsstater.
Hvor en væsentlig eller vigtig teleudbyder leverer tjenester i mere end én medlemsstat i Den Europæiske Union, eller hvor udbyderen leverer tjenester i en eller flere medlemsstater og udbyderens net- og informationssystemer er beliggende i en eller flere andre medlemsstater, samarbejder Styrelsen for Samfundssikkerhed med de andre medlemsstaters kompetente myndigheder i relevant omfang. Samarbejdet indebærer følgende:
-
1) Styrelsen for Samfundssikkerhed underretter de kompetente myndigheder i relevante medlemsstater om tilsyns- og håndhævelsesforanstaltninger iværksat over for teleudbydere i Danmark.
-
2) Styrelsen for Samfundssikkerhed kan anmode en anden medlemsstats kompetente myndigheder om at anvende tilsyns- og håndhævelsesforanstaltninger.
-
3) Styrelsen for Samfundssikkerhed yder i rimeligt omfang bistand til en anden medlemsstats kompetente myndighed efter modtagelse af en begrundet anmodning om at anvende tilsyns- og håndhævelsesforanstaltninger.
Stk. 2 Styrelsen for Samfundssikkerhed kan efter nærmere aftale gennemføre fælles tilsynstiltag med kompetente myndigheder fra andre medlemsstater i Den Europæiske Union.
Ministeren for samfundssikkerhed og beredskab kan fastsætte regler, som er nødvendige for at gennemføre retsakter udstedt af Europa-Kommissionen i medfør af NIS 2-direktivet.