Underretningen efter § 8, stk. 2, skal bestå af følgende og ske på følgende måde:
-
1) En tidlig varsling, som skal angive, om den væsentlige hændelse mistænkes at være forårsaget af ulovlige eller ondsindede handlinger eller kunne have en grænseoverskridende virkning, sendes uden unødigt ophold, og senest inden for 24 timer efter at teleudbyderen har fået kendskab til den væsentlige hændelse.
-
2) En hændelsesunderretning, som skal ajourføre oplysningerne fra den tidlige varsling, jf. nr. 1, og give en indledende vurdering af den væsentlige hændelse, herunder dens alvor og indvirkning samt kompromitteringsindikatorerne, hvor sådanne foreligger, sendes uden unødigt ophold, og senest inden for 72 timer efter at teleudbyderen har fået kendskab til den væsentlige hændelse, jf. dog stk. 2.
-
3) En foreløbig rapport med relevante statusopdateringer sendes til enten Styrelsen for Samfundssikkerhed eller CSIRT’en efter myndighedens anmodning herom.
-
4) En endelig rapport sendes til Styrelsen for Samfundssikkerhed og CSIRT’en senest 1 måned efter fremsendelsen af den hændelsesunderretning, der er nævnt i nr. 2. Den endelige rapport skal indeholde følgende:
-
a) En detaljeret beskrivelse af hændelsen, herunder dens alvor og indvirkning.
-
b) Den type trussel eller grundlæggende årsag, der sandsynligvis har udløst hændelsen.
-
c) Anvendte og igangværende afbødende foranstaltninger.
-
d) De eventuelle grænseoverskridende virkninger af hændelsen.
-
-
5) Pågår hændelsen fortsat på tidspunktet for fremsendelsen af den endelige rapport, jf. nr. 4, skal den berørte teleudbyder indsende en statusrapport på det pågældende tidspunkt og en endelig rapport, senest 1 måned efter at hændelsen er håndteret.
Stk. 2 Styrelsen for Samfundssikkerhed og CSIRT’en sikrer, at den berørte teleudbyder uden unødigt ophold og senest inden for 24 timer efter modtagelsen af den tidlige varsling, jf. stk. 1, nr. 1, gives et svar, herunder indledende tilbagemeldinger om den væsentlige hændelse. Efter anmodning fra teleudbyderen skal CSIRT’en desuden yde vejledning, operativ rådgivning om gennemførelsen af mulige afbødende foranstaltninger og supplerende teknisk bistand.