- Side 87 -
»Ejeraftaler er ikke bindende for kapitalselskabet og de beslutninger, der træffes af generalforsamlingen.«203203 Selskabsloven, § 82.
- Side 89 -
...kapitalejere ikke længere kan betragte selskabet som en ‘sikkerhedsventil’, de kan gå til, og det må derfor lægges til grund, at der i retsstillingen efter § 82 er et øget behov for kapitalejerne for at sikre, at en overtrædelse af ejeraftalens bestemmelser kan sanktioneres.204204 Niels Bang Sørensen og Anders Ørjan Jensen, NTS nr. 4, 2009, s. 89.
- Side 91 -
...håndhævelse af bestemmelser i en ejeraftale ikke en mulighed over for selskabet. Konsekvensen af selskabslovens § 82 er således, at håndhævelse alene kan ske mellem kapitalejerne, som er de parter, der har indgået aftalen. En kapitalejer, som er forurettet over sin ‘modparts’ manglende overholdelse af ejeraftalen, er derfor som udgangspunkt nødsaget
(...)
- Side 92 -
Selve værnetingsdrøftelsen, såsom spørgsmålet om voldgift ctr. civile domstole, vil ikke blive behandlet, men fokus vil i stedet være rettet mod kort at behandle, hvorvidt kapitalejerne har mulighed for at ophøje aftalen til også at være gældende for selskabet, til trods for tilstedeværelsen af selskabslovens § 82.